Tegye fel a kezét, aki még soha nem játszott el a gondolattal, hogy hazánk az utolsókból egyszer csak az elsők között találja magát. Mondjuk, a nemzeti tizenegy tönkreveri a labdarúgó-világbajnokság döntőjében a brazilokat, miközben a nemzetközi sajtó prominens képviselőinek leesik az álla a döbbenettől. Elképzelhetetlen, ugye? De miért ne merjünk nagyot álmodni? Ahogy Izing Róbert tette.

A Föld légterében megjelenik egy idegen faj egy ismeretlen, távoli galaxisból. Szó mi szó, nem a jószomszédi viszonyt jöttek ápolni. Ellenben eltüntetik fél Manhattant a Föld színéről. Persze hogy Amerikát támadják meg először. Ott is a nagyvárosokat. Mintha megelevenedne a legrosszabb fajta B-kategóriás mozifilmek dramaturgiája, melyek már sokszor megjövendölték a világ ilyetén csúfos végét.

Azt azért ne gondoljuk, hogy az ufók Amerikánál megállnának, nekik az egész Föld kell. Azt se feledjük, hogy amekkora agresszorok, legalább annyira jogos is halálos dühük. A bolygó vízkészletét veszélyeztető emberi fajt jöttek leigázni. Azzal azonban nem számoltak, hogy létezik egy apró nemzet, melynek nyilaitól egyszer már egész Európa rettegett.

No de kik ezek a hángárik, akiknek van képük porrá zúzni a meglepett földönkívülieket? És honnan van nekik repülő csészealjuk? A világ vezető hatalmainak le kell nyelniük ezt a békát. Egy ismeretlen, alig több mint ezer éves múltú nép mentette meg a világot. Most ők diktálnak. És bármit kérhetnek. Az addig végrendeleteikkel szöszmötölő emberiség körében felüti fejét a bulihangulat.

Micsoda pimaszság. Izing Róbertnek sikerül az, ami a rendszerváltást követően alakult kormányok egyikének sem. Kétharmad ide, kétharmad oda. Egy tollvonással lerendezi az államadósság, a külső hitelállomány ügyét. Olyan gazdasági felszállópályára helyezi az országot, hogy ekkora GDP-növekedést még senki sem látott a világon. És megtanítja a bolygó legnagyobb szennyezőit arra, hogy mit is jelent a környezetvédelem.

Természetesen egyetlen csapástól nem hátrálnak meg az illetéktelen behatolók. Legközelebb már teljes fegyverzetben bújnak elő a felhők mögül. Erejüket természetesen épp Budapest fölé összpontosítják…

...

A teljes írás, az A magyarok ufóitól ments meg, Uram, minket!, az olvassbele.com oldalán olvasható.